#faaf3b
2
0
Servicis
55

Localització

Localització

Limita al nord amb Caudiel i Sant Agustín (província de Terol). A l'est amb Caudiel i Benafer. Al sud amb Benafer i Viver. Al nord-oest amb El Bou i Albentosa (província de Terol) i a l'oest amb Barraques.

La seua posició geogràfica és: Latitud 40º 01' 43” Longitud 3º 03' 33”.

El relleu ho constitueix un xicotet altiplà a més de 1000 metres d'altitud, flanquejada per les muntanyes triásiques de la Serra d'Espina. Aquests plecs d'orientació ibèrica es presenten molt fallats. Al Nord s'alça el bec de Santa Bàrbara de 1402 metres d'altitud, vèrtex geodèsic de primer ordre. La muntanya del Voltor de 1158 metres i el turó-Pablo estan situats al SOTA de la població. L'element hidrogràfic més important és el Barranc de la la Canyada. El clima és Mediterrani continental: fred amb mitjanes tèrmiques que oscil·len entre els 3º de Gener i els 21º d'Agost; les precipitacions aconsegueixen els 500 mm anuals, i l'Hivern són de forma de neu.

Es troba a:

  • A 35 Km. de Sogorb, la seua capital.
  • A 82 Km. de Castelló i València.
  • A 60 Km. de Terol ciutat.

Les millors vies per a accedir a Pina són:

  • Amb cotxe o autobús, l'Autovia Mudèjar i la Nacional 234, en el km de la qual. 60 es pren el desviament que portarà a la localitat a través de les carreteres CV-207 i CV-209 actualment CV-2093
  • En ferrocarril, l'estació més pròxima és la de Barraques a 5 Km. de Pina.