#faaf3b
2
58
Servicis
58

Llocs d'interès

Llocs d'interès

La serra Espina culmina en la muntanya Santa Bàrbara de Pina (1.405 m) amb una valuosa vegetació en les seues ombries. D'altra banda, la serra constitueix la part que dóna més representativitat a la comarca. Són alineacions de plecs paral·lels agrupats en dos conjunts, un d'oriental i un altre occidental.

L'oriental dóna lloc a la Serra de l'Espina. L'anticlinal septentrional és més acusat i serveix de base als relleus més importants de la Serra d'Espadá, estenent-se fóra dels límits de la comarca.

La Deu de la Marrionda i la Font Vella són alguns dels llocs d'interès per a passar una agradable jornada embolicada en silenci i pau.

La Cova de Cerdanya situada en les faldilles del bec Cerdanya envoltada d'altes muntanyes poblades de pins i carrasques. Famosa per condició de Cova-Santuari en Època Ibèrica mostrant culte a la Naturalesa, la cova, de la qual s'explica una bonica llegenda, és visita obligada per als amants del senderisme i l'espeleologia, a causa de les nombroses galeries plenes d'estalagmites i estalactites que decoren el seu interior. També es troben la cova de la Murciénaga, Cova del Poble...